Douane Faciliteiten

Trexico Logistics is AEO (Authorised Economic Operator) gecertificeerd en in het bezit van diverse douane vergunningen. Door de AEO status zijn uw goederen verzekerd van een optimale en deskundige vereenvoudiging van douane procedures. Tevens is deze certificering een indicatie over de betrouwbaarheid en veiligheid van uw goederen die door Trexico Logistics in behandeling worden genomen. Hieronder een overzicht van wat wij zoal voor u kunnen doen:

 • Beperkte- en Algemene Fiscale Vertegenwoordiging Lees meer +

  Door gebruik te maken van een art. 23 vergunning voor het verleggen van de btw bij invoer, zijn wij in staat de btw direct aan te geven in de btw-aangifte. Bij import uit een niet-EU-land hoeft dan geen btw betaald te worden bij de Douane. Als beperkt fiscaal vertegenwoordiger kunnen we optreden voor buitenlandse ondernemers bij bijvoorbeeld het inklaren van goederen van buiten de EU en kan Trexico Logistics de btw-plicht overnemen. Bij algemene fiscale vertegenwoordiging kan Trexico Logistics namens een buitenlandse onderneming optreden voor alle goederen en diensten waarvoor btw betaald moet worden. Waaronder bijvoorbeeld import uit niet-EU-landen.

 • Opmaken invoeraangiften, uitvoeraangiften en Transitaangiften Lees meer +

  Wanneer goederen geïmporteerd en geëxporteerd worden buiten de EU is het nodig hiervoor aangifte te doen bij de Douane. Trexico Logistics beschikt over de expertise, programma’s en benodigde vergunningen om deze processen volledig voor u te verzorgen. Ook het in het vrije verkeer brengen van goederen, het vervoeren met de status ‘douanevervoer’ of het vervoer naar of door een EVA-land is geen probleem. Onze mensen hebben voor alles een passende oplossing!

 • Opmaken en/of aanvragen documenten bij export, zoals EUR.1- of ATR-certificaat Lees meer +

  Het opmaken en/of aanvragen van bovengenoemde documenten behoort tot onze mogelijkheden. Beide certificaten kunnen financiële voordelen opleveren voor de koper van de goederen indien er handelsafspraken zijn gemaakt tussen de EU en het land van oorsprong. Andersom is het voor u als importeur ook mogelijk gebruik te maken van eventuele vrijstelling of korting bij invoer. Hiervoor dient de leverancier van de goederen ervoor te zorgen dat er een EUR.1 of ATR-certificaat met de zending wordt aangeleverd.

 • Douane-entrepot Lees meer +

  Soms worden goederen buiten de EU gekocht en is, op het moment van aankomst in Nederland, nog niet bekend wat hun eindbestemming zal worden. Worden ze geëxporteerd naar een land buiten de EU? Moeten ze worden ingeklaard, zodat het vrije goederen worden? Dan is ons douane-entrepot een goede tussenoplossing. Hierin kunnen goederen opgeslagen worden in afwachting van de volgende stap.

OFFERTE OF GEWOON EEN VRAAG?

 • info@trexico.nl
 • +31 (0) 161-295933